facebookgoogle-plusinstagramlinkedinmarkerpinteresttwitter

Voet- en ganganalyse

Wat?
Het uitmeten van de drukpunten van de voeten en analyseren van het bewegingspatroon van de voeten met eventuele zooltherapie als gevolg.

Hoe? 
Via het RS-scansysteem, een loopplaat met daarin verwerkte druksensoren, brengen we de drukpunten in de voeten in kaart. Dit gebeurt dynamisch, dus wanneer de atleet in beweging is. Daarnaast wordt de atleet gefilmd tijdens het stappen/lopen. Deze beelden worden vertraagd geanalyseerd en er worden eventuele hoekmetingen uitgevoerd. Indien nodig wordt er zooltherapie voorgeschreven. Deze worden vervaardigd door de firma Deneweth binnen een maximale termijn van 7 dagen.
Er is een teruggave van de mutualiteit mogelijk door de samenwerking met de fysische geneeskunde van het ziekenhuis AZ Alma. Deze artsen staan in voor de medische begeleiding van deze analyse en de anamnese die voorafgaat aan het onderzoek.

Voor wie? 
Iedereen

Tijd?
20 minuten

Prijs?
Voet-en ganganalyse: 45 euro

Wat breng je mee?
Je meest gebruikte schoenen, eventueel sportschoenen en bij een hernieuwing ook het paar oude steunzolen. 

Goed om weten:
Bij een eerste consultatie meldt u zich met uw identiteitskaart aan bij het onthaal van AZ Alma. Daarna gaat u naar het locomotorisch centrum. Na de consultatie bij de arts, wordt u doorgestuurd naar Mensana.

Bij een hernieuwing meldt u zich met uw identiteitskaart aan bij het onthaal van AZ Alma. Daarna komt u naar Mensana (achterkant ziekenhuis). Na de analyse wordt u doorgestuurd naar de arts van het locomotorisch centrum. 

Steunzolen kunnen afgehaald worden op woensdag of donderdag tussen 16u30 en 18u30.

Contacteer ons