facebookgoogle-plusinstagramlinkedinmarkerpinteresttwitter

Doel

Doel 

Het hoofddoel is mensen aanzetten tot  bewegen en sporten. Zowel op de werkvloer, binnen de sportclubs en binnen de huiskamer. 

Om medisch verantwoord te bewegen en sporten is het uitermate belangrijk om preventief te screenen zodanig dat men blessures en aandoeningen kan voorkomen. Dit kan enkel op maat gebeuren waardoor we elk individu holistisch bekijken om het welzijn te vergroten. 

Absenteïsme binnen Vlaanderen doen dalen en return na ziekte/ blessure versnellen, dit kan door het bedrijf met zijn werknemers en sportclub met atleten tijdig te laten testen en aan de slag te gaan met het nodige behandelplan. 

Waar maken wij het verschil

Er wordt gestreefd naar een langdurig resultaat en geen one-shots als einddoel. 

Een holistische kijk op elke deelnemer met de focus op welzijn.

Alles kan zolang het op een medisch verantwoorde manier aangepakt wordt. Hiermee wordt bedoeld dat er geen vaste formules zijn maar wel suggesties die aangepast worden op maat van het bedrijf/sportclub.

Sportwerk Vlaanderen

Om het absenteïsme binnen Vlaamse bedrijven te doen dalen en langer werken voor elke Vlaming haalbaar te maken, zet Vlaanderen volop in op werkbaar werk. Om die reden slaan Sportwerk Vlaanderen en Mensana de handen in elkaar en doen ze er nog een schepje bovenop. Samen creëerden we DE succesformule voor een medisch verantwoord gezondheidsbeleid in bedrijven.

Mensana en Sportwerk Vlaanderen bundelen hun krachten en engageren zich samen om de Vlaamse werknemers aan het bewegen te krijgen en een blijvende mentaliteitsverandering teweeg te brengen bij de Vlaamse bedrijven. Bovendien kunnen met behulp van de medische screening ook medische problemen voortijdig gedetecteerd worden. We streven naar “Samen gezonder ouder worden, bewegen en werken!”.

Die formule bestaat uit een combinatie van een degelijke medische screening en een daaruit volgend verantwoord sportief plan, op maat van het bedrijf. Deze succesformule biedt Vlaamse werkgevers de garantie dat een investering in het gezondheidsbeleid zijn vruchten zal afwerpen. Voor bedrijven is het enorm belangrijk om te investeren in de gezondheid van hun medewerkers, want gezonde medewerkers leiden tot een gezond bedrijf. Door medewerkers in beweging te brengen zullen ze productiever zijn en zal het ziekteverzuim dalen. Bovendien waarderen medewerkers dat hun werkgever niet alleen aandacht heeft voor prestaties, maar ook voor hun welzijn. Dit alles resulteert in een hogere werktevredenheid en meer werktevredenheid.

Samen staan we garant voor een persoonlijke aanpak en werken we op maat van uw bedrijf!

Getuigenissen medewerkers/atleten

Werknemer AZ alma: “Het was een fijne ervaring, zeker het jeugdig en professioneel enthousiasme deed deugd.”

Werknemer bij Drukkerij Verstraete: “Het eindevent was fantastisch! Super afsluiter van een geslaagde challenge. Viel me op dat de inhoud van de trainingen en workshops terugkwamen in de opdrachten! Super goed gedaan dus.” 

Werknemer bij Drukkerij Verstraete: “Super leuke ervaring met de collega’s, zorgt voor energie, veel leute…”

Student Howest: “Leuke en leerrijke ervaring.”

En nog vele andere…

Bent u net zoals voorgaande bedrijven of sportclubs nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen, bel of mail ons volledig vrijblijvend!

Contacteer ons